Als je leest over gietvloeren, dan kom je allerlei artikelen tegen over waarom ze de beste keuze zijn. En het is inderdaad zo dat een gietvloer vele voordelen met zich meebrengt. Een gietvloer is hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden, sterk, krasbestendig, naadloos, duurzaam, in een grote hoeveelheid uitvoeringen te krijgen én heeft een levensduur van 50 jaar. Daar kan geen enkele vloer tegenop en de populariteit van gietvloeren is dan ook begrijpelijk. Maar zijn er dan ook nadelen te noemen?

1.     Het leggen van gietvloeren is tijdrovend

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen moeten één voor één worden gelegd en drogen voordat de volgende laag kan worden geplaatst. Daardoor kan het 4 tot 5 dagen duren voordat je gietvloer klaar is en in gebruik genomen kan worden. Elke laag heeft een belangrijke functie. Zo is er een egalisatielaag waarmee de ondergrond volledig glad wordt gemaakt. Er is een laag die de kleur bevat en een afdeklaag die de vloer beschermt. Met een levensduur van minimaal 5 jaar is 4 tot 5 dagen kun je met de plaatsingstijd vast goed leven.

2.     Het is lastig om een gietvloer te leggen

Dit punt sluit aan bij het eerste nadeel. Gietvloeren worden vloeibaar aangebracht en in één keer. Daardoor krijgen ze hun strakke, naadloze en effen uiterlijk. Dat betekent dat alle kamers waarin de vloer gelegd wordt leeggehaald moeten worden en tijdens die periode ook niet kunnen worden gebruikt. Dat levert jou overlast op. Hier geldt wederom dat een paar dagen afzien je een vloer oplevert die je vele tientallen jaren niet hoeft te vervangen.

3.     De prijzen zijn te hoog

Er zijn gietvloeren die €250 per vierkante meter kosten en vloeren waarvoor je €40 per vierkante meter betaalt. Voor een klassieke gietvloer kun je rekenen op €80 tot €100 per vierkante meter en voor een gietvloer met een betonlook is dat nog wat meer. Gemiddeld zijn de prijzen van gietvloeren inderdaad wat hoger dan voor de meeste andere vloerbedekking. Je kunt echter een schitterende gietvloer bezitten voor zeer betaalbare prijzen die beginnen bij €40 per vierkante meter. Dat betekent dat er een gietvloer is voor ieders budget.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

4.     Reparatie is lastig

Gietvloeren zijn sterk en krasbestendig. Ze beschadigen niet vaak, maar het is mogelijk. En dan is repareren inderdaad lastig. Als je gietvloer versleten is omdat je hem al zo lang hebt, dan brengt een specialist een nieuwe toplaag aan en ziet deze er weer uit als nieuw. Maar als je een deuk of een barst ziet, dan is dat een ander verhaal. De kans dat dat gebeurt is vrij klein, maar hij bestaat. Vooral als je gietvloer niet vakkundig is gelegd. Het repareren van gietvloeren is dus lastig, maar niet onmogelijk. Er zijn specialisten die zich daarin specialiseren en die jouw vloer er weer als nieuw uit laten zien. Reparatie is eigenlijk altijd de moeite waard, vooral als je het effen en strakke karakter van je vloer wilt waarborgen.