zonnepanelen vergelijken

Vraag gratis en vrijblijvend offertes

Zonnepanelen offertes vergelijken 

Zonnepanelen zijn een prachtige manier om zelfstandig voor tenminste een groot gedeelte te kunnen voldoen in de eigen energiebehoefte. Hiermee wekt u namelijk eigen stroom op die u kunt gebruiken voor onder meer het verwarmen van uw woning en het gebruik van elektrische apparatuur. U hebt hierdoor minder tot geen elektriciteit meer nodig vanuit het reguliere energienetwerk dat doorgaans door energieleveranciers aan huishoudens en bedrijven wordt geleverd. U bent zelfvoorzienend en dit levert u in de verloop der jaren een fikse besparing op. Om er zeker van te zijn dat u een juiste zonnesysteem aanschaft, waarbij de onderdelen effectief op elkaar zijn afgestemd, doet u er goed aan om te kiezen voor zonnepanelen offertes vergelijken.

zonnepanelen offertes vergelijken

Op zoek naar zonnepanelen?

Bent u op zoek naar zonnelanelen? Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes bij onze zonnepanelen specialisten

Zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes

Wanneer u op zoek gaat naar de juiste zonnepanelen, komt u er ongetwijfeld al snel achter dat er veel bij komt kijken. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden waaruit u kunt kiezen en mogelijk ziet u door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk om uzelf vooraf goed op de hoogte te stellen van wat zonnepanelen precies zijn, hoe deze in zijn werking gaat en wat er allemaal bij gemoeid is. Het is namelijk niet enkel een zonnepaneel, maar tevens de juiste benodigdheden die het effect van de zonnepanelen tot een succes helpen maken. Daarnaast zijn er tal van factoren waar rekening mee gehouden dient te worden, omdat ze allen op eigen wijze een uitwerking hebben op de werking dan wel plaatsing van de zonnepanelen.

Voordelen van offertes

Omdat de mogelijkheden voor twijfel en onduidelijkheid kunnen zorgen, is het belangrijk om een duidelijk overzicht te krijgen in wat zonnepanelen precies zijn en wat u allemaal dient aan te schaffen om het uiteindelijke rendement te optimaliseren. U wilt immers niet een dure investering doen, om er achteraf achter te komen dat er betere mogelijkheden waren om meer energie mee op te kunnen wekken. Door een offerte op te vragen, krijgt u inzichtelijk wat een installateur u kunt vertellen over de wijze waarop zonnepanelen worden geïnstalleerd en wat hierbij allemaal nodig is. Tevens krijgt u een volledig overzicht van alle kosten die voor elk onderdeel berekend zullen gaan worden. Zo weet u precies waar u aan toe bent, wat u kunt verwachten en of u iets wel wilt of juist niet. Nog beter is het om van verschillende installateurs de offerte aan te vragen zodat u zonnepanelen offertes vergelijken kunt toepassen.

voordeel van een zonnepanelen offerte

Inhoud van offerte

Een offerte is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Vaak worden de offertes op maat gemaakt naar aanleiding van een adviesgesprek wat u met een installateur bij u thuis hebt gehad. In een offerte wordt duidelijk en overzichtelijk omschreven welk advies voor uw situatie geldt. Daarnaast zal er een opbrengstberekening in voorkomen, afgestemd op uw behoefte en omstandigheden. Ook volgt er uitleg over hoe de verschillende benodigde onderdelen effect zullen hebben op de uiteindelijke elektriciteitskosten, dus het rendemente dat behaald zal kunnen worden. Er wordt bovendien gekeken naar welk type onderdelen het meest geschikt zijn om bij een bepaald soort zonnepaneel een juiste werking te helpen genereren. Alle adviezen en omschrijvingen zullen gericht zijn op het optimaliseren van het energiesysteem, zodat u zoveel mogelijk eigen energie zult kunnen opwekken voor eigen verbruik.

Kostenbepaling in offerte

Bij het zonnepanelen offertes vergelijken hoort uiteraard een volledige omschrijving van hoe de kosten zijn opgebouwd en waarop deze zijn gebaseerd. Zo zult u voor een groter huishouden meer zonnepanelen nodig hebben om in de energiebehoefte op jaarbasis te kunnen voldoen. In een duidelijke offerte zal een inschatting vermeld staan op basis van energiebehoefte en gemiddeld energieverbruik voor diverse samenstellingen van huishoudens, zodat duidelijk is af te lezen wat de verschillen zijn in aanschafskosten. Er zal omschreven worden hoeveel aantal Wp of Watt-piek er benodigd zal zijn, hoeveel panelen aan zonnecellen u hiervoor dient aan te schaffen en welke overige kosten hier nog bij komen om het complete zonnesysteem in optimale werking te krijgen.

specialisten vergelijken

Prijzen in offertes vergelijken

Door bij verschillende installateurs offertes aan te vragen, kunt u de prijsopstelling en de benodigde onderdelen met elkaar vergelijken. Zo kunt u nagaan hoeveel zonnepanelen u daadwerkelijk nodig zult hebben om een bepaald vermogen aan energie op te kunnen wekken. Ook komt u zo soms op aanvullende ideeën, waardoor u nog beter advies kunt inwinnen dat sterker is afgestemd op uw behoeftes en wensen. Vaak bespaart u door zonnepanelen offertes vergelijken tot zelfs wel 40% op de uiteindelijke aanschaf, puur omdat u helder hebt wat de mogelijkheden en kosten zullen zijn. U weet waar u op moet letten, waar u naar kunt vragen en kunt de kosten hierover effectiever onderhandelen.

Gratis offerte aanvragen

Het is zonde om niet volledige aandacht te geven aan het onderzoeken van de mogelijkheden, aangezien u anders aanvullende kortingen en voordelen kunt mislopen. Het is geheel gratis en vrijblijvend om offertes aan te vragen, dus er zijn geen bijkomstige kosten aan verbonden. Dit maakt het extra aantrekkelijk om eerst bij verschillende zonnepanelen specialisten advies in te winnen. Dit helpt bij het verkrijgen van voldoende informatie en bovendien krijgt u zo gelijk een indruk van hoe bepaalde installateurs te werk gaan. Bij een dergelijke omvangrijke investering is het belangrijk dat er wel een goede klik en verstandhouding kan plaatsvinden.

zonnepanelen huis

Besparing omschreven

In een goede offerte staat altijd een duidelijke inschatting van de te verwachten besparing die u zult behalen wanneer u een specifieke combinatie aan zonnepanelen en benodigdheden als omvormer en schakeling zult installeren. Uiteraard zijn er verschillende factoren die hier een rol in spelen en ook deze zullen in de offerte worden omschreven, zeker indien de offerte kan worden opgemaakt naar aanleiding van een adviesgesprek. Het is dan nog beter op uw specifieke situatie afgestemd. Een gemiddelde opbrengst is over het algemeen echter 85% van het geïnstalleerde vermogen. Om jaarlijks zo’n 3400 kWh op te kunnen wekken, dienen de zonnepanelen een vermogen van 4000 Wp te kunnen realiseren. De winst valt te berekenen door het aantal behaalde kWh te vermenigvuldigen met de actuele stroomprijs.

Onderzoek levert winst op

Om goed op de hoogte te zijn van alle kosten die met de aanschaf van zonnepanelen gemoeid zijn, is het zeker verstandig om diverse offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo weet u wat u kunt verwachten, waar u nog navraag over moet doen en waar de kosten op gebaseerd zijn. Er zijn zoveel factoren waar u aan moet denken, dat het prettig is als dit allemaal duidelijk en overzichtelijk voor u op papier is gezet. Zo kunt u de offertes naast elkaar leggen en een goed geïnformeerde beslissing maken. Uiteindelijk kunt u zo besparen op zowel de aankoop van zonnepanelen als via de uiteindelijke opbrengst die u ermee kunt behalen.

zonnepanelen leveren wist op

Offerte voor overzicht

In de offerte zal worden uiteengezet hoeveel zonnepanelen u nodig zult hebben, waar deze van zijn gemaakt, wat hun werking is en waar u op moet letten om het functioneren optimaal te houden. Zo weet u zeker dat u een goede aankoop doet en kunt genieten van een lucratieve investering. Uiteindelijk gaat het toch om het rendement dat u met de zonnepanelen wilt behalen. Zonnepaneel specialisten helpen maar wat graag om helderheid te bieden en u te adviseren alvorens u een aankoop doet.