Staat er binnenkort een klus op hoogte gepland? Bijvoorbeeld het aanleggen van zonnepanelen of het reinigen ervan? Je wilt uiteraard zo goed en veilig mogelijk aan de slag. In deze blog geven wij een aantal tips waardoor je op hoogte goed uit de voeten kunt! 

Maak een goede planning

Een goede planning is de basis voor je project. Wat moet er eerst gebeuren? Heb je wellicht hulp nodig van andere mensen? Een tip hierbij is om de werkzaamheden uit te schrijven en hier personen aan te koppelen. Daarnaast kan je ook direct de planning uitwerken voor je zonnepanelen project. Een goede planning, daar begin het mee!

Inventariseer de materialen

Niet geheel onbelangrijk. Wat heb je nodig? Voor het reinigen mogen bijvoorbeeld reinigingsmaterialen niet ontbreken. Of heb je wellicht een steiger nodig? Kortom, inventariseer wat je nodig hebt en zorg dat je dit op tijd in huis hebt. Dit kun je weer koppelen aan de bovengenoemde planning.

Zorg voor valbescherming

Je wilt de kans op vallen minimaliseren. Als je op een dak gaat werken doe je er daarom verstandig aan om te kiezen voor valbeveiliging. Dit zijn speciale systemen waarbij je aangelijnd werkt en jezelf als het ware aan de nok van het dak haakt, daarmee minimaliseer je de kans op vallen.

Ruim je werkplek op

Zorg er voor dat plek op het dak opgeruimd is. Laat geen materialen slingeren, anders bestaat de kans dat je hierover struikelt met alle gevolgen van dien. Ruim ook alles weer op na je werkdag of als je klaar bent. Je wilt immers niet dat je iets vergeet, zodat je later nog een keer het dak op moet. Of nog erger: dat het van het dak valt.

Klaar? Controleer je werk goed!

Wellicht een simpele tip, maar controleer je werk goed als je klaar bent. Hoe jammer is het als je alles hebt afgerond en dat je er vervolgens af komt dat je een deel bent vergeten? Dan kun je weer opnieuw het dak op. Voorkomen dus en goed controleren is de boodschap.

Wil jij van jouw klus op hoogte een succes maken? Neem dan deze tips ter harte en goed en veilig aan de slag op hoogte.