Er zijn ontzettend veel goede redenen te bedenken waarom zonnepanelen een prettige investering zijn. Doordat de vraag naar zonnepanelen de afgelopen jaren sterk is toegenomen, rijst ook de vraag hoe mensen dit precies aanpakken. Zonnepanelen nemen nu eenmaal veel ruimte in beslag. En aangezien niet iedereen met een gigantisch dak op zonzijde is gezegend, moeten er soms ook andere oplossingen bedacht worden. Zeker als je hoopt om volledig op zonne-energie over te gaan. In dat geval kan een dakkapel de uitkomst bieden. Maar hoe werkt dat precies? Zonnepanelen op dakkapel: waar moet je op letten?

Wat is er mogelijk?

Allereerst beantwoorden we natuurlijk de allerbelangrijkste vraag: is het überhaupt mogelijk om een partij zonnepanelen op jouw dakkapel te plaatsen? Het antwoord daarop is ja. Toch ligt het niet zo simpel als het lijkt. Wanneer je al over een bestaande dakkapel beschikt, is het heel goed mogelijk dat deze minder geschikt is voor zonnepanelen. Dit komt omdat er rekening gehouden moet worden met deze optie en dat gebeurt niet standaard.

Aangezien de bouw van een dakkapel een zeer precies werkje is, moet de leverancier van tevoren op de hoogte zijn van jouw wens om dakkapellen te plaatsen. Als deze vroegtijdig op de hoogte is, kan hij rekening houden met het gebruik van materialen en extra’s om de dakkapel zo geschikt mogelijk te maken voor dakkapellen. Ook prijstechnisch moet het natuurlijk interessant zijn. Zeker omdat zonnepanelen ook al een aardige hap uit de spaarbuidel nemen.

Natuurlijk hoef je niet altijd direct een nieuwe dakkapel te laten plaatsen om zonnepanelen te installeren. Neem daarom contact op met een specialist in dakkapellen en bekijk wat er mogelijk is bij jouw huidige dakkapel.

Voordelen van zonnepanelen op een dakkapel

Loop een willekeurige straat binnen en je zal direct heel wat zonnepanelen op de Nederlandse daken zien pronken. Zonnepanelen op een dakkapel zie je echter minder vaak. Niet omdat dit niet mogelijk is, maar meer omdat niet iedereen beseft dat dit ook tot de opties behoort. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Wij zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  • Het grootste voordeel van zonnepanelen op een dakkapel is dat dit zeer veel ruimte op het dak bespaart. Aangezien een dakkapel een extra toevoeging aan de woning is, zullen de panelen eigenlijk nooit in de weg liggen.
  • Sommige woningen liggen eigenlijk net niet gunstig ten opzichte van de zonrichting. Hierdoor is er slechts weinig zonne-energie te halen en zal de aankoop van zonnepanelen niet rendabel genoeg zijn. Met een dakkapel op zonzijde beschik je ineens over veel meer mogelijkheden om zonne-energie op te wekken.
  • Zonnepanelen in combinatie met een dakkapel zorgen voor een flinke waardevermeerdering van de woning. Daardoor geniet je niet alleen nu van lagere energiekosten, maar op de lange termijn ook van hogere verkoopcijfers!

Voordelen van zonnepanelen op een dakkapel

Vraag een adviesgesprek aan

Wil je een dakkapel in combinatie met zonnepanelen laten plaatsen? Dan is het verstandig om op korte termijn een adviesgesprek aan te vragen in een showroom. Deze vakmensen kunnen jou haarfijn uitleggen wat er mogelijk is en hoe het kostenplaatje eruit zal komen te zien. Pas als de dakkapel gemonteerd is, kan je verdere stappen zetten voor de montage van zonnepanelen. De eerste stap naar lagere energiekosten én meer ruimte in huis is alvast gezet.