Overweeg jij om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak? Dan wil je natuurlijk dat dit gebeurt door een vakman. Maar hoe vind ik zo’n persoon, en hoe weet ik dat het bedrijf niet te duur is? In deze blog lees je meer over zonnepanelen, en tips bij het vinden van een betrouwbare installateur uit de buurt

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn populair. Dat heeft een aantal oorzaken. Allereerst is het zo dat zonnepanelen veel geld kunnen besparen. Je hoeft namelijk minder of geen stroom meer in te kopen bij jouw stroomleverancier. Hierdoor ga je maandelijks tientallen euro’s minder betalen. De terugverdientijd is zo’n 7 jaar. Na deze periode gaan jouw panelen dus echt geld opleveren.

Een ander voordeel is dat je bijdraagt aan een beter milieu. Jij hebt namelijk minder stroom nodig. Veel stroom is nog grijs, en wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Andere voordelen van PV-panelen op je dak zijn dat het lang meegaat, het weinig onderhoud vergt en de waarde van jouw woning stijgt.

Vind een installatiebedrijf uit de regio

Zonnepanelen wil je natuurlijk kopen en laten plaatsen door een vakman. Een bedrijf met een goede naam dat bovendien veel ervaring heeft. En misschien vind je het ook wel prettig dat dit bedrijf uit de regio komt.

Zonnepanelenrevolutie.nl helpt hierbij

Zonnepanelenrevolutie stelt jou in staat om snel en eenvoudig meerdere installateurs uit de regio te vergelijken. Je vult simpelweg jouw gegevens + wensen in. Je kunt kiezen voor kopen, maar ook voor huren. Vul verder in of je de eigenaar bent, wat jouw geschatte verbruik is per jaar, wat voor type dak je hebt en wat de oriëntatie van het dak is. Druk op doorgaan en controleer jouw aanvraag. Vervolgens wordt deze uitgestuurd naar installateurs die actief zijn in jouw regio. Binnen een paar dagen ontvang je de prijsopgaven. Je kunt dan heel snel en eenvoudig prijzen vergelijken. Let op dat je een goede vergelijking maakt. De ene installateur heeft wellicht een heel andere zonnepanelen-merk dan het andere.

Voordelen van zonne-energie

Met zonnepanelen draag je bij aan een duurzame wereld. Je wekt je eigen stroom op die je vervolgens kunt verbruiken of terugleveren aan het net (salderen). Als iedereen in Nederland zijn dak zou volleggen met panelen, kunnen we als Nederland zelfvoorzienend en energieneutraal worden. De verwachting is dat het stroomverbruik de komende jaren flink zal toenemen door o.a. elektrisch rijden en het gebruik van warmtepompen.