We zijn verstrikt geraakt in een enorme energietransitie. De komende jaren zal er naar verwachting veel veranderen als het gaat om de energiebronnen die we gebruiken. Het tekort aan gas heeft er alleen maar verder toe geleid dat we met de neus op de feiten zijn gedrukt. Natuurlijke grondstoffen zijn namelijk nog altijd de beste keuze. Door de jaren heen zijn we gelukkig al gaan zien dat we op het gebied van elektriciteit al sterk vooruit zijn gegaan. Zo laten steeds meer huishoudens zonnepanelen plaatsen. Dat is niet voor niets, want dit biedt talloze voordelen.

Zonnepanelen kopen, zoals de Gaslicht.com zonnepanelen, is anno 2022 nog altijd een zeer goede keuze. Toch staan er ook veranderingen op het programma. Zo geldt er momenteel nog een salderingsregel, maar over een paar jaar, in 2025, wordt dit omgezet in een geheel nieuw tariefsysteem. Door de komst van dit nieuwe systeem zal de terugverdientijd van de zonnepanelen wellicht iets langer worden, maar dat neemt niet weg dat zonnepanelen nog altijd veel voordelen bieden en het fiscaal zeer aantrekkelijk is. Overweeg je nog altijd om zonnepanelen te laten plaatsen en ben je nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen.

Ze worden steeds goedkoper

Ondanks de nieuwe regeling die vanaf 2025 gaat gelden, is het nog altijd zeer rendabel om zonnepanelen te plaatsen. Dit komt ook doordat ze door de jaren heen steeds goedkoper zijn geworden. Hoeveel de nieuwe regeling de terugverdientijd iets langer maakt, is deze alsnog een stuk korter dan pakweg tien jaar geleden. Hier staat ook nog eens tegenover dat de kwaliteit steeds beter wordt. Voor minder geld krijg je dus betere kwaliteit. Hierdoor is de terugverdientijd eigenlijk helemaal niet veel langer dan enkele jaren geleden. Sterker nog: in veel gevallen zelfs nog korter dan dat. Genoeg redenen dus om je door deze nieuwe regeling niet in de weg te laten staan.

Lange levensduur

Zonnepanelen gaan tegenwoordig steeds langer mee. De nieuwere modellen gaan momenteel al tot maar liefst dertig jaar mee. Dit is bovendien een gemiddelde. Sommige zonnepanelen beschikken over een nog veel langere levensduur. De kans is dus enorm groot dat je jarenlang profiteert van de fiscale voordelen en dan al zeer lange tijd de kosten terugverdiend hebt. Voordeel op voordeel dus.

Belastingtechnische voordelen

De overheid probeert zelfvoorzienend leven zo goed mogelijk te stimuleren. Het is juist nu belangrijker dan ooit dat we op energie gaan besparen en dit waar mogelijk zelf produceren. Daarom worden hier ook enkele belastingtechnische voordelen tegenover gezet. Op die manier wordt het ook voor de ‘gewone’ burger aantrekkelijker gemaakt om voor zonnepanelen te kiezen. Zo is het op dit moment mogelijk om de btw over de installatie terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit betekent dat je circa zevenhonderd á achthonderd euro op de volledige installatie kunt besparen. Hierdoor wordt de aanschaf direct een stuk interessanter en de terugverdientijd tevens veel korter.