Elke dag werken er veel mensen binnen jouw bedrijfspand. Jij wilt er natuurlijk zeker van zijn dat dit veilig gebeurt, maar hoe doe je dit nou eigenlijk het best? In deze blog zullen wij drie tips geven zodat jij makkelijker kan zorgen voor een veilige werkomgeving.

Stel Bhv’ers aan

De veiligheid van jouw personeel gaat boven alles. Het is daarom wettelijk verplicht om een aantal Bhv’ers in dienst te hebben. Deze Bhv’ers kunnen gewone werknemers zijn die jij al in dienst hebt; ze moeten alleen een cursus gevolgd en gehaald hebben. Op een Bhv-cursus wordt er geleerd hoe je moet omgaan met bepaalde situaties, zoals bedrijfsongelukken en branden. Er wordt geleerd hoe je een verbandje legt, hoe je moet reanimeren en hoe je een brandje blust. Door een aantal Bhv’ers in dienst te hebben, zul jij in dit soort gevallen personeel hebben dat weet hoe ze moeten optreden. Dit is goed voor de algemene veiligheid binnen jouw bedrijf.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Opruimen is belangrijk voor meerdere redenen; één daarvan is dat het invloed heeft op de gezondheid van jouw werknemers. Wanneer er een grote stoflaag is te vinden door jouw hele bedrijfspand, kunnen jouw werknemers daar namelijk ziek van worden. Dit is erg makkelijk te voorkomen, door simpelweg goed op te ruimen. Je kan iemand aanwijzen die eens in een bepaalde tijd de gehele ruimte goed stofvrij maakt, zodat jij zeker weet dat dit geen probleem is voor de veiligheid van jouw werknemers.

Test je apparaten

Misschien wordt er in jouw bedrijfspand erg veel met machines en andere apparaten gewerkt. Het is belangrijk om deze goed te laten testen of ze nog wel goed functioneren, want er kunnen zich veel problemen voordoen als dit niet het geval is. Een goede manier om je apparaten te testen is door middel van NEN 3140 tester. Dit apparaat test al jouw apparaten op hun functioneren, en geeft aan als er iets niet goed is met dit apparaat. Door deze controle eens in de zoveel tijd uit te voeren, weet jij zeker dat je de apparaten in je bedrijfspand aan jouw personeel kan toevertrouwen.