Een zonnepaneel haalt zijn energie uit de zonnestralen. Wanneer het licht van de zonnestralen op de panelen vallen wordt een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading onderop de cel gecreëerd. Deze stroom wordt ook wel de gelijkstroom genoemd. Na dit proces wordt deze gelijkstroom naar de omvormer gestuurd, om deze naar wisselstroom om te vormen. Dit is de stroom waarmee apparaten in huis kunnen functioneren. Hoe efficiënter dit proces hoe meer stroom er wordt opgewekt. Let daarom vooral op de volgende zaken bij zonnepanelen.

1. Vermijd schaduw

Panelen waar schaduw op kan komen, zullen minder renderen. Simpelweg omdat er minder zonlicht op komt. Panelen die dus op langer liggende plaatsen zoals schuren, garages of andere plaatsen worden geïnstalleerd. Moeten dus zo liggen dat er geen schaduw van gebouwen, bomen of andere hoge zaken kunnen ontstaan. Let vooral op wanneer u panelen in de buurt van jonge bomen plaatst. Want ookal geven ze nu geen schaduw, bomen kunnen na meerdere jaren groeien en zo je rendement verlagen. 

2. Zorg voor schone oppervlakte

Bladeren, stof, zand of andere zaken die een paneel kunnen bedekken. Zorgen ook voor een lager rendement. Het is dan ook belangrijk dat de zonnepanelen op een dusdanige plaatst geïnstalleerd worden dat de kans op vuil en opwaaiend vuil zo min mogelijk is en of er makkelijk af kan waaien. 

3. Kies een erkend zonnepanelen installatie bedrijf

Een goed bedrijf kan je ook goed informeren en levert ook een goede dienstverlening. Goed geplaatste zonnepanelen leveren je maximaal rendement op. De juiste zonnepanelen installateur zal altijd kijken naar de boog van de zon en de juiste hoek waarop de panelen moeten liggen of staan. Een goede manier om de kwaliteit en service van een bedrijf te controleren is het checken van de online reviews die andere consumenten achterlaten. Een bedrijf met een cijfer hoger dan een 8,5 en minimaal 50 reviews kun je goed vertrouwen.