De energierekening wil je natuurlijk zo laag mogelijk hebben. Maar het is ook fijn om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Maar hoe graag je ook wilt besparen op je energierekening, het blijft voor veel mensen nog moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt beginnen met het uitzetten van je elektronica, wanneer je het niet nodig hebt. Maar wist je dat je tijdens het douchen ook veel energie en water kunt besparen? Lees snel verder om meer te weten te komen over hoe je energie kunt besparen met douchen.

Investeer in een goede douche

Veel mensen springen graag in een bad, maar dit kost veel meer water en energie dan wanneer je onder de douche springt. Natuurlijk hangt dit af van andere factoren, maar over het algemeen verbruik je minder water en energie tijdens het douche. Een douchecabine kopen en andere benodigdheden raden we dan ook aan voor mensen die enkel een bad hebben. Er zijn verschillende soorten douchen beschikbaar. En natuurlijk zijn sommige type douches zuiniger dan andere douches. We raden je dan ook aan om vooraf gedegen onderzoek te doen naar de mate van duurzaamheid. Je kunt altijd je leverancier vooraf raadplegen om te vragen wat de beste opties zijn omtrent zuinig energieverbruik. 

Technologie voor energiebesparing

Heb je een douche? Of reeds een nieuwe, goede douche gekocht? Dan houdt het nog niet op. Er zijn namelijk meer manieren om energie te besparen met douchen. Het investeren in technologie is een goede manier om meer energie te besparen. Zo kun je in gadgets investeren die voor besparing zorgen. Je kunt bijvoorbeeld een gadget kopen waarmee je een limiet instelt voor de tijd die je onder de douche spendeert. Zo weet je zeker dat je nooit te lang doucht. Mocht je hier niet in willen investeren, dan kun je natuurlijk ook een wekker gebruiken. We raden aan om niet langer dan vijf minuten te douchen. Of het maximale aantal liters onder de 35 te houden.

Daarnaast kun je investeren in een betere douchekop. Door een waterbesparende kop te kopen kun je met dezelfde waterdruk veel minder stroom gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je jouw douchekop regelmatig ontkalkt. Op deze manier wordt de waterstroom beter.

Laatste tips

Om af te sluiten willen we je nog enkele tips geven. Zo raden we je aan om de douche pas aan te zetten wanneer je er daadwerkelijk onder gaat staan. Zorg er daarnaast voor dat je zo veel mogelijk op een bepaalde temperatuur doucht. Zo hoef je niet telkens de temperatuur aan te passen, waardoor je minder water hoeft te gebruiken. Heb je een krachtige douche? Dan houd je jouw douche liever op een lage stand. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je een lekkende kraan zo snel mogelijk repareert. Op termijn kan dit je namelijk veel water kosten.

Zoals je ziet zijn er een aantal mogelijkheden om te besparen op energie met douchen. Je kunt natuurlijk investeren in allerlei apparatuur. Daarmee zal je gegarandeerd minder energie gebruiken. Maar het komt uiteindelijk altijd neer op jezelf. Blijf dus nadenken over je verbruik. Zo is het helemaal niet nodig om lang onder de douche te staan. Sterker nog, het is niet goed voor je huid om vaak een warme, lange douche te nemen.