Wespen vestigen zich niet alleen graag buitenshuis, maar ook binnenshuis. Het bouwen van een wespennest in de spouwmuur is een erg geliefde plaats voor wespen. In dit geval bevindt het nest zich in de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuren. Hoe moet je een wespennest in de spouwmuur verwijderen? Je leest erover in dit artikel.

Wespennest in de spouwmuur weghalen

Ondanks het feit dat je een wespennest in de spouwmuur niet kunt zien, is het verstandig om het zo snel mogelijk weg te halen. De wespen kunnen namelijk het pleisterwerk vernielen en de isolatie wegvreten. Hieronder vertellen we je hoe je dat moet doen.

Wat moet je niet doen?

Soms proberen mensen zelf dingen om het wespennest te verwijderen. Sommigen sluiten bijvoorbeeld bepaalde openingen of ventilatiegaten af. Maar dit is precies wat je niet moet doen. De wespen zullen zich verder in de spouwmuur verspreiden en ook agressief worden.

Het is ook niet verstandig om te proberen een wespennest in de spouwmuur van buitenaf te vernietigen. Dit kan de wespen erg kwaad maken en je aanvallen. Wanneer je geen beschermende kleding draagt, dan loop je het risico dat je verschillende keren gestoken wordt.

Wat je beslist niet moet doen is het wespennest in de spouwmuur bestrijden met een tuinslang of een gasbrander. Dit maakt de wespen niet alleen erg agressief, maar je kunt ook je huis in brand steken met de gasbrander.

Op professionele wijze een wespennest in de spouwmuur weghalen

Een wespennest in de spouwmuur weghalen kun je het beste overlaten aan een professionele wespenbestrijder. Hij kan het wespennest in de spouwmuur veilig, snel en effectief weghalen. Alvorens hij het wespennest gaat weghalen, zal hij eerst de benodigde beschermende kleding aantrekken. Vervolgens zal hij een giftig poeder spuiten in alle mogelijke in- en uitgangen van het nest. De wespen zullen dit gif meenemen als ze weer het nest binnentreden. Op die manier is de gehele wespenpopulatie in een korte tijd uitgeroeid.