In augustus is er nog van alles te doen in onze tuin We zitten midden in een van de heetste maanden van het jaar, en dus proberen we wel eens op onze prachtige tuinbank te gaan zitten, maar dan zien wa dat alles dat er nog gedaan moeten worden. Uirusten mogen we straks. 

Maar zelfs als de aanhoudende hitte ons misschien een beetje traag en lui maakt, is er meer dan genoeg te doen in de tuin. In de maand augustus weet je als hobbytuinier niet echt waar je moet beginnen. Met zoveel taken is een kleine pauze op de tuinbank nadat het werk is gedaan erg goed. In de blog van vandaag lees je welke werkzaamheden er in augustus nodig zijn en waar je op moet letten. Bent u op zoek naar een robuuste en tegelijkertijd sfeervolle tuinbank? Bekijk dan hier de Pergone ® bank van arcadia ®. 

Aandacht voor aardbeienliefhebbers 

Dit is het moment om in te stellen Houd je van aardbeien en wil je volgend jaar (ook) vers, zoet fruit uit eigen teelt? Dan moet u uw aardbeien half augustus planten. Kies indien mogelijk een gebied waar aardbeien al enkele jaren niet zijn geplant. Hiermee kun je ziektes voorkomen. 

Tip: U krijgt zeer goede resultaten met planten die in potten worden gekweekt. Let er bij het planten op dat de wortels niet teveel gebogen of zelfs beschadigd raken. Plant de plant niet te diep en geef hem goed water. Daarom mogen aardbeien slechts spaarzaam worden bewaterd om echte aardbeienmeeldauw te voorkomen.

De walnotenboom

In de tweede helft van augustus zou je je walnotenboom moeten kappen. Een snede in de late winter, zoals aan te raden is voor ongevoelige houtsoorten, kan leiden tot hevig bloeden bij de walnotenboom. Vol met groenten Als het om groenten gaat, is er in augustus ook veel te beleven in de tuin. Op onze blog leest u ook welke soorten groenten u in augustus nog heerlijk kunt planten en zaaien. 

Breng balkonbloemen in vorm 

Als je balkonbloemen en bloemen in plantbakken in huis hebt, is dit het juiste moment om voor ze te zorgen. Maak de zomerbloemen schoon en knip te lange scheuten af. Rond het midden / einde van de maand kunt u geleidelijk stoppen met bemesten. Als er gaten in uw plantbakken zitten, kunt u deze bijvoorbeeld met extra herfstbloemen dichten. 

Denk ook aan uw klimplanten 

In augustus mogen klimplanten zeker naar de kapper. Hierdoor zul je komend jaar een weelderige bloei ervaren. Blauweregen heeft bijvoorbeeld de neiging om op dit moment door te schieten met bloesemloze scheuten. Als je deze radicaal kapt, kan de plant al haar kracht steken in het produceren van bloemen. Maar klimrozen willen nu ook ingekort en geknipt worden. Lees hier onze blogpost over het onderwerp.