Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is nog nooit zo belangrijk geweest. Nederland is in de ban van de energietransitie, leeft in angst door de klimaatveranderingen en probeert met man en macht onze wereld te beteren. In het bedrijfsleven speelt dit ook een grote rol. Bij MVO creëer je een duurzaam middel binnen het bedrijf. Dat levert tevens profit op. Niet alleen door het verbeterde imago van jouw bedrijf, maar ook door de winst die je uit duurzame middelen kan halen. Veel bedrijven zijn bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij MVO is het belangrijk dat iedereen profiteert van de voordelen. De maatschappij en het bedrijf zelf. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, dit is een manier die ook vaak meer winst voor het bedrijf oplevert. Zakelijk zonnepanelen aanschaffen: wat zijn de mogelijkheden?

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen blijven uiteraard een flinke investering. Als bedrijf is het dan ook belangrijk om de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Waarom is kiezen voor zonnepanelen een slimme keuze?

  • Je verkleint de CO2-uitstoot van het bedrijf en verduurzaamt de bedrijfsvoering. Hierdoor geniet het bedrijf niet alleen van een duurzaam imago, maar bespaar je ook nog eens veel energiekosten.
  • Het plaatsen van zonnepanelen vraagt natuurlijk om een flinke investering. Bedenk echter wel dat het mes ook aan twee kanten snijdt. Jij investeert een hoop geld, maar dit verdien je uiteindelijk ook terug doordat je meer kosten kan besparen dan je denkt. Zo bespaar je energiebelasting voor elektriciteit en transportkosten die de energieleverancier altijd in rekening moet brengen.
  • Een duurzaam bedrijf is een stuk aantrekkelijker voor de consument en zakelijke relaties. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Zo ook in het koopgedrag van de consument. Zij zijn eerder geneigd om met een duurzaam bedrijf in zee te gaan.
    subsidie-zakelijke-zonnepanelen

Fiscaal aantrekkelijk?

Natuurlijk wil je als bedrijf en als individu graag duurzaam leven en werken, maar dit vraagt ook om extra kosten. Ondanks de wil om de bedrijfsvoering te verduurzamen, moet het financieel uiteraard wel mogelijk zijn. Het is niet de bedoeling om het bedrijf in de rode cijfers te jagen. Gelukkig is de investering in zonnepanelen een stuk aantrekkelijker dan je denkt. Zo zijn er een aantal regelingen vanuit de overheid die de investering plotseling heel wat aantrekkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de Energie-investeringsaftrek (EIA), de regeling willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil), regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Deze fiscale regelingen maken het voor werkgevers een stuk interessanter om zonnepanelen aan te schaffen. Hiermee bespaar je een heleboel kosten. Bedenk daarnaast ook dat als de zonnepanelen eenmaal op het dak liggen, ze enkel geld zullen opleveren.

Lees goed de voorwaarden van deze fiscale regelingen door en bekijk of jouw bedrijf hiervoor in aanmerking komt. Je kunt eventueel ook contact opnemen met de professionals van zonnestroomnederland.nl. Zij geven jou graag advies en vertellen wat de mogelijkheden zijn als je zakelijk zonnepanelen wilt aanschaffen. Zo haal je het beste uit jouw bedrijfsvoering en geniet je van de voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.