Steeds meer mensen zijn bewuster met het milieu bezig. Niet alleen door afval te scheiden of meer afbreekbare producten te gebruiken, maar ook door te kijken naar de biodiversiteit. Een goed voorbeeld hiervan is een groen dak op een woning of gebouw, een zogenaamd sedumdak. Om de diverse aanbieders van sedumdaken onderling met elkaar te vergelijken en vrijblijvende offertes op te vragen kunt u bij SedumdakenLoket terecht. Het werkt zeer eenvoudig. U vult een aantal gegevens in waarna u gekoppeld wordt aan leveranciers van sedumdaken bij u in de buurt. Niet alleen wordt u gematcht met de beste en betrouwbare leveranciers: ook wordt er gekeken naar partijen die op de hoogte zijn van subsidieaanvragen. Want wanneer u een sedumdak plaatst, krijgt u in veel gemeenten hiervoor een subsidie. Een aanbieder gevonden waarover u tevreden bent en gaat u akkoord met de offerte? Dan wordt alles voor u geregeld. 

De voordelen van een sedumdak

Sedum is een verzamelnaam voor verschillende vetplantjes. Sedum kan zeer veel vocht opnemen maar ook heel lang zonder water waardoor een sedumdak maar weinig onderhoud nodig heeft. Zo’n groen dak ziet er niet alleen heel mooi uit, het heeft ook veel voordelen. Zoals gezegd kan sedum zeer veel vocht opnemen. Tijdens een regenbui loopt daardoor het water niet zo snel meer naar de riolering waardoor er minder afgevoerd hoeft te worden. Hiermee wordt de kans op overstromingen aanzienlijk verkleind. Wel is het van belang dat er een goede waterafvoer aanwezig is. Omdat een sedumdak bovenop de normale dakbedekking wordt gelegd gaat deze veel langer mee. 

Subsidie

Sedumdaken hebben een isolerende werking. Dat betekent dat het in de winter lekker warm blijft in de woning en het in de zomer heerlijk koel is. Goed nieuws dus voor uw energierekening. Ook neemt een sedumdak CO2 en fijnstof op uit de omgeving waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Tot slot zijn groene daken goed voor de biodiversiteit. Bijen en insecten varen er wel bij. Voor veel gemeenten genoeg redenen om een subsidie te verstrekken wanneer u een sedumdak plaatst. Vraag vandaag nog vrijblijvende offertes aan en vind de beste deal.