We kunnen er niet meer omheen: zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit ons land en dat zal, volgens onderzoekers, alleen nog maar meer toenemen. Nu duurzaamheid een steeds belangrijkere factor wordt en energiebronnen langzaam uitgeput raken, zal de zon langzaam onze grootste energiebron worden. Als je dan ook zoekt naar een manier om zo veilig mogelijk te beleggen, is aandelen kopen in zonne-energie een goede eerste stap. Natuurlijk is beleggen nooit helemaal risicovrij. Dat kan ook niet. Wel hebben onderzoekers aangetoond dat de kans groot is dat de vraag naar zonnepanelen alleen maar blijft toenemen. Hieronder lees je waarom.

Opwarming van de aarde

De opwarming van de aarde speelt eigenlijk een grote rol in de toenemende vraag naar zonnepanelen. Dit komt vooral doordat er steeds meer zonuren zijn in verschillende landen. Op dit moment is er al heel veel productie van zonne-energie in landen met veel zonuren. We zien in deze landen zelfs dat energie op zonne-energie goedkoper is geworden dan energie uit fossiele brandstoffen. Dat is een bijzondere ontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat in 2020 nog meer landen deze ontwikkeling mogen ervaren.

Meer steun uit grote landen

Waar er eerst nog wat lacherig werd gedaan over zonne-energie en de leveranciers hiervan bijna geen steun kregen, is dat tij nu volledig gekeerd. Inmiddels is er zelfs sprake van dat de grootste olieproducent van de wereld gaat investeren in zonne-energie!

Rooskleurige verwachting

Er wordt elk jaar weer onderzocht wat zonne-energie op de markt zal doen. Tot nu toe blijven we een forse stijging zien. Onderzoekers hebben zelfs een schatting gedaan van de totale stijging tot 2023. Dit ligt op dit moment op een groei van 136%

Is investeren in zonne-energie dan helemaal risicoloos?

Natuurlijk is beleggen nooit helemaal zonder risico’s. Als het gaat om zonne-energie kom je wel heel erg dicht in de buurt. Zo is de kans niet groot dat deze markt opeens gaat instort. Integendeel zelfs: de markt trekt alleen maar aan. We weten allemaal hoe laag het rentepercentage voor spaarrekeningen op dit moment is. Hierdoor is de kans groter dat je meer haalt uit een belegging. Toch vinden veel mensen dit heel erg eng, straks verlies je een heleboel geld. Dat risico loop je een stuk minder bij aandelen op zonne-energie. Hierdoor is het een extreem populaire keuze op de beleggingsmarkt.