Je hebt net een nieuwe tweedehands auto gekocht en geniet volop van de verworven vrijheid, wanneer plots een oranje lampje begint te branden. Zoals je hebt geleerd betekenen oranje lampjes nog niet meteen paniek. Wel is het zaak dat je er op korte termijn naar laat kijken door een specialist. De volgende dag, wanneer je weer op weg bent naar je werk, begint er ineens een rood lampje te branden. Hè, potverdikkie! Dat kun je er nu niet bij hebben. Nog geen twee weken geleden heb je bij de aanschaf een hoop geld tegen deze auto aangegooid. En nu kun je alweer rekenen op flink wat kosten. Je baalt als een stekker! Was je nu toch maar voor een lease auto gegaan, want dan was je nooit voor zulke verrassingen komen te staan. Waarom niet? Dat leggen we hieronder verder uit.

De voordelen van leasen

Leasen houdt kortgezegd in dat je een auto ‘huurt’ van een leasemaatschappij. Net als bij een huurwoning betaal je maandelijks een vast bedrag en heb je geen omkijken naar onderhouds- en reparatiekosten. De verhuurder, of in dit geval de leasemaatschappij, moet hier namelijk voor opdraaien. Naast onderhouds- en reparatiekosten, zijn ook de wegenbelasting, verzekering en pechhulp al bij het leasebedrag inbegrepen. 

In tegenstelling tot het kopen van een auto hoef je in eerste instantie al geen groot bedrag achter de hand te houden voor de aanschaf. En in tweede instantie hoef je dus ook niet bang te zijn voor onvoorziene financiële verrassingen. Het enige wat je zelf nog moet betalen en wat tevens variabel is, zijn de brandstofkosten. Door een auto te leasen verwerf je een soort zekerheid en zit je nooit met je handen in het haar omdat de kosten hoger uitvallen dan vooraf ingecalculeerd. Wel die vrijheid, geen onvoorziene kosten!

Ook overtuigd?

Ben jij ook overtuigd van de voordelen die het leasen van een auto biedt? Lease dan nu jouw auto via www.autolease.nl. Via deze website kun je auto’s leasen van alle bekende merken. Maak gebruik van de handige zoektool en filter zo jouw favoriete auto er tussen uit. Mocht je toch nog een vraag hebben dan kun je altijd terecht bij één van de specialisten!