Er zijn vier basisredenen waarom een bedrijf een stoomketel nodig zou kunnen hebben. Het kopen van een nieuwe stoomketel vanaf het begin kan overigens net zo snel en betrouwbaar zijn als huren. Misschien zelfs economischer, zeker op de lange termijn. Wanneer is het beter om een stoomketel te kopen of te huren? Laten we eens vier situaties bekijken waarin je zou kunnen denken dat een gehuurde stoomketel noodzakelijk is. Terwijl een modulaire stoomketel, gekocht via Kuiper en Zonen VB een betere keuze zou zijn.

Extra capaciteit

Een van de redenen waarom bedrijven kiezen voor gehuurde stoomketel is om te helpen voldoen aan de verhoogde stoomvraag tijdens piekperiodes. Met de opkomst van modulaire stoomketeltechnologie, wordt dit steeds meer een onbegrijpelijk concept. Innovatieve modulaire ontwerpen komen op deskundige wijze tegemoet aan de behoeften van faciliteiten met fluctuerende eisen. Met een modulaire ketel is het niet langer nodig om een huurketel in te schakelen voor back-up hulp.

Noodonderbrekingen

Noodafsluitingen van stoomketels zijn vaak nodig in geval van een natuurramp of een onverwachte storing van apparatuur. Er zijn ook situaties bekend waarin een systeem technisch werkte, maar het systeem zo verbijsterend inefficiënt was dat bedrijven geld verloren telkens als ze het aanzetten. In die gevallen was het financieel zinvoller om het systeem uit te schakelen en een tijdelijk huursysteem te gebruiken in plaats van het weken of maanden te laten draaien totdat een permanente vervanging was gevonden en geïnstalleerd.

Geplande onderbrekingen

Geplande onderbrekingen voor industriële stoomketels zijn van tijd tot tijd noodzakelijk. Hetzij voor kritische reparaties of algemeen onderhoud om ervoor te zorgen dat de stoominstallatie werkt en presteert op een efficiënte manier. Maar stel je eens voor dat je dat onderhoud zou kunnen uitvoeren zonder het hele systeem stil te leggen? Het is mogelijk met een modulair systeem dat je in staat stelt om lead stoomketels te roteren. En ervoor te zorgen dat elke stoomketel kan worden onderhouden zonder de activiteiten van de faciliteit te onderbreken.

Krappe budgetten

Heel eerlijk – stoomketels zijn duur. Hoewel de meeste bedrijven de vervanging van een stoomketel ruim van tevoren plannen en begroten, loopt het soms anders. Het kan gebeuren dat je plotseling NU een stoomketel moet vervangen. Ondanks het feit dat je geen deel van je budget hebt gereserveerd voor een dergelijke prijzige post. Hoewel het huren van een boiler een goede noodoplossing kan lijken totdat je een geschikte vervanging kunt budgetteren, is het een feit dat je uiteindelijk meer betaalt door deze route te nemen. Je betaalt vaak niet alleen een meerprijs voor een gehuurd exemplaar, maar je moet ook rekening houden met de kosten voor de uiteindelijke vervanging.