Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Zonnepanelen aanschaffen wordt door steeds meer mensen gedaan. Niet gek natuurlijk, want zonnepanelen kunnen u veel geld opleveren. De zon is een gratis energiebron en waarom zou je er dus geen gebruik van maken? Als u zonnepanelen aanschaft kunt u in de komende 30 jaar meer dan 15.000 euro verdienen. Daarnaast maakt u ook nog eens gebruik van groene energie en bent u goed voor de natuur. 

 

BTW-voordeel

Ook dit jaar kunt u nog gebruik maken van het voordelige BTW tarief. Mensen die aan de slag gaan met de installatie van uw zonnepanelen zijn goedkoper, aangezien u geen 21% BTW betaalt!  U kunt met de aanschaf van zonnepanelen dus enorm veel geld besparen.

 

Waar zonnepanelen aanschaffen?

Als u van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen kan het best lastig zijn om een goede aanbieder te vinden. Er zijn namelijk zoveel verschillende aanbieders, welke moet u kiezen? Een goede oplossing hiervoor is het aanvragen van offertes. Zo krijgt u van 5 bedrijven een offerte toegestuurd en kunt u ze snel met elkaar vergelijken. U kunt er dus heel snel achter komen welk bedrijf uw zonnepanelen het goedkoopst kan plaatsen. Vind snel een expert in de buurt. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen in Leuven of een van de andere regio’s in Vlaanderen. 

 

Welke gegevens heb ik nodig voor een offerte?

Welke gegevens heeft u nodig om een offerte te kunnen aanvragen? Allereerst moet u kunnen aangeven wat voor soort dak u heeft. Dit is gelukkig niet heel moeilijk, u kunt kiezen uit enkele opties zoals een plat dek of een hellend dak. Daarnaast is het belangrijk om een indicatie te geven van het aantal zonnepanelen dat u wilt aanschaffen. 10 panelen bijvoorbeeld leveren ongeveer 2.000 KWh op per jaar. Hoeveel KWh wilt u opwekken? Dat is een vraag die u voor uzelf moet beantwoorden. Daarnaast geeft u bij de aanvraag van een offerte uw persoonlijke gegevens op, zoals uw naam en adres.

 

Wat leveren zonnepanelen op?

Als u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen, dan kunt u al snel honderden euro’s per jaar verdienen. Het aantal euro’s dat u verdiend is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u op uw dak heeft liggen. Heeft u bijvoorbeeld 10 zonnepanelen op uw dak liggen, dan leveren deze al snel zo’n 2.000 KWh per jaar op. Gemiddeld kost 1 KWh zo’n 22 cent, een besparing van 440 euro per jaar op uw energierekening dus. Dit geld wilt u toch niet laten liggen? Vraag vandaag nog wat offertes aan en kom erachter wat zonnepanelen in uw situatie kosten. U wilt toch ook geld besparen op uw energierekening?

 

Bron: https://www.zonnepanelenvoordeel.be/