Rolluiken hebben veel voordelen, daarom hebben veel mensen ook rolluiken. Een van de belangrijkste oorzaken waarom mensen kiezen voor rolluiken en niet voor iets anders is diefstal. Een rolluik zit een bepaald frame waardoor je een gesloten rolluik niet kunt optillen en alsnog het huis binnen te gaan. De enige manier om door een rolluik heen te kunnen is om grof geweld te gebruiken. Maar omdat dit alsnog veel geluid maakt en het ook nog eens lang duurt, is dit voor een inbreker geen optie. 

Je kamer verduisteren met rolluiken.

Een andere reden om te kiezen voor rolluiken is de privacy. Als je aan een drukke straat woont of aan het water, kan het vervelend zijn dat er veel mensen naar binnen kunnen kijken bij jou. Nu hoeft dat overdag niet per se een probleem te zijn want de hele dag met de rolluiken dicht zitten is ook ongezellig. Maar in de avond en nacht kan het een fijn gevoel geven dat mensen niet bij jou naar binnen kunnen kijken. 

Maar waar kun je nu rolluiken kopen. Je kunt rolluiken kopen bij je lokale bouwmarkt. Er is veel keuze maar het beste is om voor een betrouwbaar merk of variant te gaan zoals heroal rolluiken. Je kunt de rolluiken natuurlijk zelf ophangen maar je kunt het ook door een bedrijf laten doen waar je eveneens ook je rolluiken kunt bestellen.