Zonnepanelen… we kunnen ze niet meer weg denken uit het Nederlandse straatbeeld. Loop een willekeurige staat binnen en je ziet direct tientallen zonnepanelen die de daken verrijken. Zonnepanelen zijn hot! Duurzaam leven nog veel meer. We zijn allemaal op de hoogte van de energietransitie die momenteel op volle gang is. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om energiezuinig en zelfvoorzienend te leven. Over enkele jaren raken onze huidige energiebronnen uitgeput en wat doe je dan? Wacht je tot de overheid met een oplossing komt of neem je nu al het heft in eigen handen en kies je voor zonnepanelen?

De meeste mensen kiezen voor het laatste, maar voeren deze beslissing toch niet helemaal uit. Waarom? Het financiële plaatje natuurlijk. Ondanks dat zonnepanelen steeds betaalbaarder worden en je soms voor korting of subsidie in aanmerking kan komen, blijft het een flinke investering. Niet iedereen heeft een spaarbuidel onder zijn bed liggen. Wat doe je als je de zonnepanelen niet zelf kunt financieren, maar wel de noodzaak hiervan ziet? Geld lenen natuurlijk! Zo beschik je direct over het benodigde geld en dankzij geld lenen vergelijken bespaar je ook nog eens op de te betalen rente. Overweeg jij om geld te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Besparen op lening voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen: is het slim?

We krijgen het er al vanaf jongs af aan met de paplepel ingegoten: geld lenen, kost geld. Toch betekent dit niet dat het altijd een slechte keuze is. In sommige gevallen is er geen andere keuze. Wanneer de constructie van je woning bijvoorbeeld te zwak wordt en je voor de veiligheid snel een renovatie moet laten uitvoeren. Je beschikt dan niet direct over het benodigde geld, maar je kunt ook niet wachten met de verbouwing. Ons motto is: als een aankoop noodzakelijk is of als de aankoop je uiteindelijk geld oplevert, is geld lenen altijd een slim alternatief. Zo ook bij zonnepanelen.

Zonnepanelen genieten van een terugverdientijd. Uiteindelijk ga je (als het goed is) enorm veel besparen op je energiekosten. Hierdoor zal je op de lange termijn veel geld over houden. Dat rentepercentage van de lening heb je dan ook zo weer terugverdiend. In dit geval kost lenen helemaal niet zoveel geld, omdat de investering dit eigenlijk al terugbetaald.

geld lening aanschaf zonnepanelen

Besparen op lening voor zonnepanelen: 3 handige tips

Natuurlijk wil je nooit te veel kwijt zijn aan je lening. Gelukkig zit er veel verschil in de voorwaarden en het rentepercentage van verschillende aanbieders. Hier kan jij je voordeel uithalen! Wij geven je 3 handige tip om geld te besparen op jouw lening voor zonnepanelen:

  1. Kies een kortere looptijd. Wellicht schrik je als je de maandlasten ziet en ben je sneller aangetrokken tot de lagere maandlasten bij een langere looptijd, maar op de lange termijn ben je veel goedkoper uit. Wanneer je langer doet over het aflossen van jouw lening, betaal je uiteindelijk meer rente.
  2. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers. Er zijn geen standaard bedragen of voorwaarden voor een lening. Je kunt dan ook zelf heel veel geld besparen door verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.
  3. Hou ook rekening met de voorwaarden. Let hierbij niet alleen op het rentepercentage, maar ook op de looptijd en eventueel boetevrij aflossen. Dit kan de lening een stuk interessanter maken.