Met thuisbatterijen kan je stroom opslaan om dit op een later moment te gebruiken. Je hebt dus je energieleverancier niet nodig waardoor je kosten op je stroomverbruik bespaart. Klinkt je dat als muziek in de oren? Lees dan snel verder. Weet je niet wat het precies is? Dan volgt hier een korte uitleg. Een thuisbatterij noemen we ook wel een thuisaccu. Het is eigenlijk een hele grote, oplaadbare batterij. De opgewekte stroom van zonnepanelen sla je hiermee op om deze op een later moment te gebruiken. Normaal gesproken gebruik je zelf tussen de 30 en 50 procent van de opgewekte stroom via de zonnepanelen. Met een thuisbatterij is dit maar liefst tussen de 60 en 80 procent. De opgewekte stroom wordt niet aan het elektriciteitsnet geleverd maar wordt opgeslagen in je eigen thuisaccu.

Leveranciers onderling vergelijken en offertes aanvragen

Het loont dus beslist de moeite om diverse installateurs van thuisbatterijen met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. De Thuisbatterijenspecialist helpt je hierbij. Zo kun je diverse offertes aanvragen bij erkende installateurs en advies op maat ontvangen. Het enige wat jij hoeft te doen is een aantal gegevens in te vullen, waaronder je postcode en energieverbruik. Aan de hand hiervan wordt je gekoppeld aan een aantal installateurs. Van hen ontvang je vrijblijvende offertes die je op je gemak kunt bekijken. Keuze gemaakt? Dan wordt alles in één keer geregeld waardoor je optimaal kunt profiteren van een thuisbatterij. Zo bespaar je jezelf een heleboel uitzoekwerk én kun je optimaal gebruik maken van je zonnepanelen.

De voordelen van thuisbatterijen

Het allergrootste voordeel van thuisbatterijen is dat je veel minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Dat zul je ook merken aan de kosten: je energierekening zal veel lager uitvallen. En dat is in deze dure tijden uiteraard zeer interessant. Daarnaast kan een thuisbatterij ook dienst doen als extra voorziening wanneer de stroom is uitgevallen. Het laadt zich op gedurende de daluren en gebruikt de stroom wanneer de normale elektriciteitstarieven gelden. Nieuwsgierig geworden hoeveel jij kunt besparen met een thuisaccu? Vraag dan vrijblijvende offertes en vergelijk!