Een betonpoer is geschikt voor verschillende doeleinden aangezien je ze kunt gebruiken voor het stabiliseren van meerdere bouwconstructies. Het is echter slim om te weten op welke wijze een betonpoer werkt. Wil je meer te weten komen over de werking van een betonpoer, lees dan hieronder verder.

Het voordeel van een betonpoer

Beton is stevig en natuurlijk materiaal dat goed kan tegen een stootje. Het gaat om duurzaam materiaal dat vochtbestendig, milieuvriendelijk, onderhoudsarm, vormvast en 100% recyclebaar is. Betonpoeren worden ondergronds geplaatst om te zorgen voor een evenredige verdeling van het gewicht van bouwconstructies. Door het gebruik van betonpoeren gaat de constructie na enige tijd niet wegzakken of scheef staan. Betonpoeren worden ook gebruikt als storm- en opwaaianker.

Hoe werkt het?

Om een betonpoer te plaatsen hoef je slechts een gat te graven op de plaats waar de poer wordt gezet. Hierna hoef je slechts snelcement te gebruiken om het gat vol te storten. Het is dankzij betonpoeren dus niet noodzakelijk om eerst heel een ruimte uit te graven of om te zorgen voor een bekisting op maat. Ook het storten van beton en wachten tot deze is uitgehard is niet noodzakelijk waardoor je direct kunt starten met je bouwproject.

Voor wie geschikt?

Betonpoeren zijn vooral geschikt voor zakelijk gebruik en worden meestal toegepast in de bouwsector. Tegenwoordig beginnen particulieren echter ook steeds vaker te investeren in betonpoeren voor het realiseren van hun eigen bouwprojecten thuis zoals terrasoverkappingen, carports, garages, pergola’s, schuren, veranda’s en dergelijke.