Rolluiken zien we steeds meer voor de ramen verschijnen, vooral bij de huizen waar meestal wat te halen valt voor inbrekers want de meest verkozen reden voor rolluiken is om inbraak tegen te gaan, via de ramen en deuren wordt het een stuk lastiger. Maar wat zijn alle voordelen van een rolluiken systeem, inbraak is niet de enige!

De veiligheid

De meeste gekozen reden voor rolluiken, om inbraak te voorkomen. Het kost een inbreker aanzienlijk meer tijd en moeite om eerst nog langs een rolluik te komen voordat de deur of het raam zichtbaar is. De systemen van rolluiken zijn dus uiteraard ook voorbereid op inbraak en dit maakt het een goede optie om het maximale uit anti-inbraak te halen. 

De systemen voor rolluiken zijn in alle soorten en maten te bestellen om het uiterlijk samen te laten gaan met uw wensen. 

Werkt isolerend

Warmte houden we graag binnen en kou laten we graag buiten rond de winterperiode, gordijnen tonen het lichte effect van iets voor de ramen maar rolluiken laten pas echt zien wat voor isolatie het geeft. Doordat rolluiken meestal perfect op maat zijn voor uw raam zal groot en deels van alle kieren gedicht zijn, houd het dus lekker warm binnen tijdens de koude winterdagen.

Privacy

De lezers die langs een drukke weg of wandelpad wonen kennen het probleem wel, mensen lopen of rijden langs en kijken soms naar binnen. Dit vindt de ene persoon wat hinderlijker dan de ander maar iets waar we allemaal op gesteld zijn is privacy, wat er allemaal in de woonkamer staat hoeft niet iedereen te zien. Rolluiken zijn dan geschikt om er voor te zorgen dat het naar binnen kijken wordt verminderd door deze bijvoorbeeld half dicht te doen of zelfs helemaal dicht.

Functie als gordijn

Slapen doen we van nature het liefst in het donker, nou zijn gordijnen de oplossing die bijna iedereen heeft maar als u toch voor rolluiken kiest is dit een leuke meevaller. Ook tijdens een goede zomer middag met felle zon op de woonkamer kunnen rolluiken dienen als screens voor overkapping. De zon hoeft u niet in de woonkamer te laten koken.