Heb je zonnepanelen? Dan weet je dat er steeds meer mensen zijn die voor dezelfde manier van stroom opslaan kiezen. Een hele goede zaak natuurlijk, ware het niet dat de vraag en aanbod van stroom op den duur dan niet meer met elkaar in de pas lopen. En dat is jammer, want zo profiteer je niet optimaal van de energie die je via jouw zonnepanelen opwekt. Om zelf gebruik te maken van de opgewekte stroom is de aanschaf van thuisbatterijen helemaal zo slecht nog niet. Maar hoe weet je welke het beste voor jou is? Start met het vergelijken van aanbieders op Thuisbatterijenspecialist.nl! Het enige wat er van jou gevraagd wordt is de postcode en het energieverbruik. Aan de hand hiervan wordt één en ander gecheckt en thuisbatterijen installateurs aan jou gekoppeld. Je ontvangt van hen vrijblijvende offertes die je met elkaar kunt vergelijken. Heb je een keuze gemaakt? Dan hoef je verder niets meer te doen, want alles wordt voor jou geregeld.

Voordelen van een thuisbatterij

Op het moment dat iedereen gebruik gaat maken van stroom, meestal aan het begin van de avond, ontstaat er een enorme piek in het elektriciteitsverbruik. Dit merk je ook aan je energierekening. Wanneer je een thuisbatterij hebt is dit niet meer het geval. Deze wordt opgeladen tijdens daluren en de opgewekte stroom gebruik je op momenten wanneer er veel stroom wordt gebruikt. Je bent dus veel minder afhankelijk van de elektriciteitsleverancier omdat je grotendeels zelfvoorzienend bent. En dat merk je ook aan de energierekening. Behalve financieel gewin hebben ze nog een heel groot voordeel. Op het moment dat er een stroomstoring optreedt kun je, wanneer je in het bezit van een thuisaccu, overschakelen op je eigen stroom.

Wat is er nodig om dit te installeren?

Met alleen een thuisbatterij aanschaffen ben je er nog niet. Om de gelijkstroom hiervan om te vormen naar de wisselstroom voor het elektriciteitsnet moet er ook een omvormer worden geïnstalleerd. Maar dat is iets waar een ervaren en gecertificeerde installateur je alles over kan vertellen. Vergelijk aanbieders, kies de gewenste installateur en begin met besparen op jouw vaste lasten.