Een duurzame manier om je woning te verwarmen is door middel van een verplaatsbare infrarood verwarming. Er zal in de toekomst steeds minder gas worden gebruikt dus gasloos verwarmen zal in de toekomst steeds normaler worden. Je huis verwarmen met infrarode stralen is geschikt als hoofdverwarming maar ook als bijverwarming. In deze blog lees je meer over de verschillende redenen om te kiezen voor verwarming door middel van infrarode stralen

Makkelijk te installeren en nauwelijks onderhoud nodig

Een verplaatsbare infrarood verwarming is makkelijk te installeren en heeft bijna geen onderhoud nodig. Zo hoef je niet thuis te zijn voor een onderhoudsmonteur die jaarlijks langs komt om te controleren. Verder is het ook overbodig om water bij te vullen of om de installatie te ontluchten. Bovendien bestaat de infrarood verwarming uit duurzame onderdelen. Ze voldoen aan verschillende certificeringen en kwaliteitskenmerken.

Ook het installeren van de verwarming gaat eenvoudig. Het werkt als volgt. Je doet de stekker in het stopcontact en daarna wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Vervolgens worden de warmtegolven verspreid in de ruimte. Ze weerkaatsen op alle punten in je huis waardoor de warmte door het hele huis voelbaar is.

Aangename verwarming op een veilige en gezonde manier

Infrarode stralen zorgen ervoor dat alle objecten in je kamer zullen verwarmen. Hierdoor stijgt de temperatuur in alle kamers. Dit zorgt er ook voor dat je de verwarming niet heel hoog hoeft te zetten doordat er gebruik wordt gemaakt van directe stralingswarmte. Een temperatuur van 20 graden is vaak al meer dan genoeg. Verder hoeft de infrarood verwarming niet heel lang op te warmen. Meestal ligt de opwarmtijd tussen de vijf en twaalf minuten. Ook zal de infrarood verwarming nooit onnodig aanstaan doordat er sensoren op zitten. Dus de verwarming gaat alleen aan als jij in de ruimte bent.

Door te kiezen voor gasloos verwarmen heb je geen kans meer op koolmonoxide vergiftiging. Ook worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten. Voor sommige mensen heeft de infrarood straling zelfs een positief effect op de spieren. Je spieren ontspannen en het kan klachten als gewrichtspijn en spierpijn verminderen.

Compact formaat van je verwarming en duurzame manier van verwarmen

Een verplaatsbare infrarood verwarming is compact omdat je hem ook moet kunnen verrijden. Ze nemen dus niet veel ruimte in beslag. Zo houd je die ruimte beschikbaar voor belangrijkere items.

Verder is het gebruik maken van infrarood straling een goede keuze voor het milieu. Wanneer je ook bent aangesloten bij een energieprovider die kiest voor groene stroom maak je een duurzame keuze.

Zeker wanneer je zelf al zonnepanelen hebt zijn verplaatsbare infrarood verwarmingen een goede keuze. Hierdoor heb je een lage elektriciteitsrekening omdat je zelf de stroom voor je verwarming opwekt. Op die manier zit je er duurzaam en toch warm bij. Handig is het feit dat je de verwarmingen in verschillende ruimtes zelf kunt bedienen. Je kunt daarmee besparen op de verbruikskosten. Door middel van je smartphone kun je de infrarood panelen bedienen. Wanneer je naar huis gaat rijden vanuit je werk kun je de verwarming alvast aanzetten.